27.11.2008

27. 11. Ап. Пилипа
Ів. 1, 43-51
Наступного дня забажав він піти в Галилею; знайшов там Пилипа та й каже йому Ісус: Ходи за мною. 44 Пилип був з Витсаїди, з міста Андрія і Петра. 45 Знаходить Пилип Натанаїла й каже йому: Ми знайшли того, про кого Мойсей у законі написав і пророки, - Ісуса, Йосипового сина з Назарета. 46 Сказав йому Натанаїл: Чи може бути щось доброго з Назарета? Каже йому Пилип: Прийди й подивися. 47 Побачив Ісус Натанаїла, який ішов до нього, і каже про нього: Ось справжній ізраїльтянин, який не має в собі підступности. 48 Каже йому Натанаїл: Звідки мене знаєш? Відповів Ісус і сказав йому: Ще до того, як закликав тебе Пилип, я бачив тебе, як ти був під смоковницею. 49 Відповів Натанаїл [і сказав] йому: Равві, ти Син Божий, ти Цар Ізраїлю. 50 Відповів Ісус і сказав йому: Ти повірив тому, що я сказав тобі, що побачив тебе під смоковницею? Ще більше від цього побачиш! 51 І каже йому: Щиру правду, щиро кажу вам: [відтепер] побачите відкрите небо, Божих ангелів, які підносяться і опускаються над Людським Сином.


Вбивати можемо не лише якимось інструментом чи зброєю. Можемо це робити неповагою, невдячністю, непослухом, засмученням… методів є багато.
Бог посилав багато пророків, щоб очистили серця тодішнього люду, та вкінці посилає свого Сина, який не лише говорив, але також діяв та вчив нас діяти. Сам себе дав як жертву за нас всіх.
Зробив для нас все. Залишився з нами в Євхаристії, залишив нам своє Тіло і Кров. Аж так нас любить!!! Повірмо йому і з радістю наслідуймо Його! Коли крокуємо за ним, маємо надію, що колись прийдемо до неба. Яке щастя мало би струменіти від нас. Попросімо Ісуса, щоб нас змінив на свій образ.

Хто є для мене пророком?
Господи, Тобі я даю своє серце.

Немає коментарів: