04.02.2009

04 лютого, середа – Мр 12,28-37
Ап. Тимотея, прпмч. Анастасія Перського

Того часу один з книжників, що чув, як садукеї сперечалися з Ісусом, побачивши, як Він їм добре відповів, підійшов і спитав Його: Яка перша з усіх заповідей? Ісус відповів: Перша: Слухай, Ізраїлю, Господь, Бог наш - Господь єдиний, і будеш любити Господа, Бога твого, всім серцем твоїм, усією душею твоєю, всією думкою твоєю і всією силою твоєю. А друга: Будеш любити ближнього твого, як себе самого. Іншої, більшої від цих, заповіді нема. І сказав Йому книжник: Добре, учителю: ти сказав по правді, що Він – єдиний, і що немає іншого, крім Нього. І любити Його всім серцем, усім розумом та силою всією, і любити ближнього, як себе самого – це більш, ніж усі всепалення та жертви. Ісус, побачивши, що той відповів розумно, сказав до нього: Ти недалеко від Царства Божого. І ніхто не смів більше Його питати. Заговорив тоді Ісус і казав, навчаючи у храмі: Як то воно книжники кажуть, що Христос – син Давидів? Адже ж Давид сам промовив був Святим Духом: Сказав Господь Господеві моєму: Сиди праворуч мене, доки не покладу ворогів твоїх підніжком ніг твоїх. Сам Давид зве його Господом; як же тоді Він – його син? І багато людей слухали Його радо.

…Бог наш - Господь єдиний, і будеш любити Господа
Ця частина Божих заповідей нам підходить. Любов до Бога є для нас, людей, потрібна. Ми маємо когось, до кого можемо звернутись, кому можемо виговоритись – а це є важливим. Якщо б ми всі цю заповідь добре з любов’ю прийняли, застосовували повністю до життя та дотримували – вже б могли переживати Небо на землі!!!
Будеш любити ближнього твого, як себе самого… Та ця частина нам вже аж так «не смакує». Диявол шукає можливості втручатись у відносини через нелюбов, ненависть, заздрість. Багатьом також сьогодні каже, що можуть жити «як Бог», все можуть, та у нічому не мусять обмежуватися!!! На жаль, в багатьох випадках дияволу це дуже добре вдається! Тому що кожна буква, кожна рисочка у Божому слові є важливою, і замість шукання «втеч» та легших доріжок, почнімо втілювати заповідь любові та жити нею у щоденних ситуаціях!

Як сповнюю у ділах заповідь любові? Не відокремлюю деяких людей?

Господи, усвідомлюю, що свою любов до Тебе найліпше можу виявити любов’ю до тих, яких я сьогодні зустріну!

Немає коментарів: