25.02.2009

25 лютого, середа – Мт 11,2-15
Св. Мелетія

2. Почувши у в’язниці про діла Христові, Йоан послав його спитати через своїх учнів: 3. «Ти той, що має прийти, чи іншого маємо чекати?» 4. У відповідь на це Ісус сказав їм: «Ідіть і сповістіть Йоана про те, що чуєте й бачите: 5. Сліпі бачать і криві ходять; прокажені очищуються і глухі чують; мертві воскресають і вбогим проповідується Добра Новина. 6. Щасливий, хто через мене не спотикнеться».
7. Тоді, як ті відходили, Ісус почав говорити людям про Йоана: «На що ви вийшли подивитися в пустиню? На тростину, що її колише вітер? 8. На що ж вийшли подивитись?На чоловіка, одягненого в одежу м’яку?Таж ті, що носять м’яку одежу, сидять у царських палацах. 9. Чого ж тоді вийшли?Побачити Пророка?Так, кажу вам, і більше, як Пророка. 10. Це той, що про нього написано:
Ось я посилаю мого посланця перед тобою, що приготує тобі дорогу перед тобою.
11. Істинно кажу вам, що між народженими від жінок не було більшого від Йоана Христителя; однак найменший у Небеснім Царстві більший від нього. 12. Від часів Йоана Христителя і понині Царство Небесне здобувається силою; і ті, що вживають силу, силоміць беруть його. 13. Усі бо пророки й закон пророкували до Йоана. 14. І коли хочете знати – він є Ілля, що має прийти. 15. Хто має вуха, нехай слухає.


Іван був у в’язниці. Очікував смерть. Роздумував, чи підготував дорогу Господу… І такий великий пророк як Іван мав важкі хвилини та сумні думки…Вирішує їх так, що висилає своїх учнів за Ісусом. Це є заклик також для нас. Задумаймось, чи робимо все що є в наших силах, щоб підготувати дорогу Господу, щоб Ісус знайшов місце у нашому серці!
…«Ідіть і сповістіть Йоана про те, що чуєте й бачите…Не біймося, якщо деколи прийдуть хвилини випробувань. Згадаймо про Івана та шукаймо Ісуса. Він з любов’ю на нас чекає, бажає нам допомогти та покаже нам великі речі!!

Що можу зробити сьогодні для своєї душі?

Немає коментарів: