12.02.2009

12 лютого, четвер – Мт 5,14-19
Свщмч. Іполита, Трьох святителів

...Істинно бо кажу вам: Доки перейде небо і земля, ні одна йота, ні одна риска з закону не перейде, поки все не здійсниться. Хто, отже, порушить одну з оцих найменших заповідей і навчить інших так робити , той буде найменшим у Небеснім Царстві. А хто виконає їх і навчить, той буде великим у Небеснім Царстві.

Доки перейде небо і земля, ні одна йота, ні одна риска з закону не перейде.
.
. Так важко нам читаються ці слова. Деякі частини з Євангелія ми б з великою радістю змінили згідно наших уявлень та думок!!! Можливо, маємо лише страх перед чимось, що в дійсності не є аж таким важким та складним! Зосереджуємо наше зацікавлення більше на «втечу», порушення Божих законів, критикуємо їх серйозність, але не шукаємо дорогу, як їх сповнити, втілити в життя!
Хто, отже, порушить одну з оцих найменших заповідей ... Усвідоммо, що кожна, навіть найменша річ, виконана з любові до Бога та наших братів і сестер, має більшу цінність, ніж великий вчинок, оцінений людьми. Якщо батьки сповнюють свої обов’язки, стараються відповідно виховувати дітей – сповнюють закони Божі! Якщо студент добре готується до навчання, якщо він охоче допомагає іншим, має пошану до старших, допомагає вдома – сповнює закон Божий! Вчинком любові є також вислухати знайомого, колегу, однокурсника, друга. Якщо ще додаємо слова підтримки, прощення, любові – також сповнюємо закон Божий.

Як я сповнюю закони Божі? Пасивно, критикую, скаржусь?

Господи, дай, щоб я кожен день мого життя сповнював Твій закон.

Немає коментарів: