19.02.2009


19 лютого, четвер – Мр 15,1-15
Прп. Вукола, свщмч. Сілвана і тих що з ним

1. З самого ранку первосвященики вчинили нараду із старшими та книжниками – увесь синедріон. Зв’язавши ж Ісуса, вони повели та й видали його Пилатові. 2. Пилат спитав його: «Ти – цар юдейський?» Він же у відповідь мовить йому: «Ти кажеш». 3. А первосвященики багато обвинувачували його 4. І знову спитав його Пилат, кажучи: «Не відказуєш нічого?Дивись, скільки тебе винуватять». 5. Та Ісус нічого не відповідав більше, тож дивувався Пилат.
6. На свято Пасхи відпускав він їм одного в’язня, того, якого вони просили. 7. А був один, що звавсь Варавва, ув’язнений з бунтівниками, які під час бунту вчинили були вбивство. 8. І народ, підвівшися, почав просити про те, що він робив їм завжди. 9. Пилат же відповів їм, кажучи: «Хочете, щоб я відпустив вам царя юдейського?» 10. Знав бо, що первосвященики видали його через заздрощі. 11. Первосвященики ж підбурили народ, щоб він відпустив їм радше Варавву. 12. Пилат знову заговорив і мовив до них: «Що ж мені робити з тим, що ви звете царем юдейським?» 13. А ті знову закричали: «Розіпни його!» 14. Пилат же сказав до них: «Що за зло вчинив він?» А вони ще гірше кричали: «Розіпни його!» 15. Тоді Пилат, бажаючи догодити юрбі, відпустив їм Варавву, Ісуса ж, убичувавши, видав, щоб його розіп’яли.


«Не відказуєш нічого?Дивись, скільки тебе винуватять» Спробуймо уявити погляд Ісуса на тих, котрі Його звинувачують та зраджують… Якщо ми би хотіли знайти в Ісусовому погляді гнів, злість, нелюбов, не знайдемо нічого такого, лише… переконання цілком сповнювати волю Батька.
Яка велика є Ісусова любов, яке безмежне Його милосердя! Подумаймо, якими є ми у відносинах до Ісуса в Євхаристії, Слові, в ближньому…

Дивлюсь на Ісуса лише з співчуттям, чи і з переконанням змінити своє життя та бути подібним до Нього.

Немає коментарів: