22.04.2009

22.4. Мч. Євпсихія
Ів.1,35-51
35. Другого дня знову стояв Йоан там, ще й двоє з його учнів. 36. Угледівши ж Ісуса, який надходив, – мовив: «Ось Агнець Божий». 37. Почули двоє учнів, як він оте сказав, та й пішли за Ісусом. 38. Обернувшися ж Ісус і побачивши, що вони йдуть, мовив до них: «Чого шукаєте?» Ті ж йому: «Равві, – що в перекладі означає: Учителю, – де перебуваєш?» 39. Відрік він їм: «Ходіть та подивіться». Пішли, отже, і побачили, де перебуває, і того дня залишилися в нього. Було ж близько десятої години.
40. Андрій, брат Симона Петра, був одним із тих двох, що, почувши Йоана, пішли за ним. 41. Зустрів він спершу брата свого Симона й мовив до нього: «Ми знайшли Месію, – що у перекладі означає: Христос». 42. І привів його до Ісуса. Ісус же, глянувши на нього, сказав: «Ти – Симон, син Йони, ти зватимешся Кифа», – що у перекладі означає: Петро (Скеля).
43. Другого дня вирішив піти в Галилею; і знайшовши Филипа, мовив до нього: «Іди за мною». 44. А був Филип з Витсаїди, з міста Андрієвого та Петрового. 45. Зустрів Филип Натанаїла і сказав до нього:«Ми знайшли того, про кого Мойсей у законі писав і пророки, – Ісуса, Йосифового сина, з Назарету». 46. Натанаїл же йому на те: «А що доброго може бути з Назарету?» Мовив до нього Филип: «Прийди та подивися».
47. Побачивши Ісус, що Натанаїл надходив до нього, сказав про нього: «Ось справжній ізраїльтянин, що нема в ньому лукавства». 48. Натанаїл же йому: «Звідкіль знаєш мене?» Сказав Ісус, промовивши до нього: «Перше, ніж Филип закликав тебе, бачив я тебе, як був єси під смоковницею». 49. Відповів же йому Натанаїл: «Учителю, ти –Син Божий, ти – цар Ізраїлів». 50. Ісус відказав, мовивши до нього: «Тому, що я повідав тобі: Бачив я тебе під смоковницею, – то й віриш! Бачитимеш більше, ніж те». 51. І сказав до нього: «Істинно, істинно кажу вам:Побачите небеса відкриті, й ангелів Божих, як висходять та сходять на Сина Чоловічого».


Ісус винагородив Натанаїла за його віру та бажання розпізнати Бога підтвердженням, що побачить ще більше. «Побачите небеса відкриті, й ангелів Божих, як висходять та сходять на Сина Чоловічого». Цією обіцянкою Ісус покликав Натанаїла і тепер кличе нас, щоб ми з віри теоретичної, яка базується на розумі, перейшли до віри у те, чого ми не бачили - в небесне Царство, яке підготоване для всіх, які вірять в Бога!
Через віру в Небесного Батька, в Ісусову присутність поміж нами кожного дня, небо відкривається!!! Кожен з нас особисто може відчути Божу присутність між нами. Нас мучать різні сумніви, вже більше не маємо бажання молитися, втомлюємося від щоденної Служби Божої, але не забуваймо про Святого Духа – Він оживляє, завжди готовий нам допомогти у проблемах та наповнити нас миром та Божою любов’ю!
Чи цікавить мене місце, підготоване для мене в небі? Чи позначається це на моєму житті?

Немає коментарів: