20.10.2009

20 жовтня, вівторок – Лк 6,37-45
Муч. Сергія і Вакха

Не судіть, і не будете суджені; не засуджуйте, й не будете засуджені; простіть, і вам проститься. Дайте, то й вам дасться: міру добру, натоптану, потрясену, переповнену дадуть вам. Якою бо мірою ви міряєте, такою й вам відміряють.” Він їм сказав також і притчу: “Чи може сліпий водити сліпого? Хіба вони обидва не впадуть у яму? Учень не більший за вчителя, але, навчившися, кожний буде, як його вчитель. Чому дивишся на скалку в оці твого брата, колоди ж у власнім оці не відчуваєш? І як можеш сказати братові твоєму: Дай, брате, вийму скалку, що в твоїм оці, - ти, що не бачиш колоди, що у твоїм оці? Лицеміре, вийми перше колоду з ока свого, і тоді побачиш, як вийняти скалку з ока брата твого. Немає доброго дерева, що родило б плід поганий, ані дерева поганого, що родило б плід добрий. Кожне бо дерево за своїм власним плодом пізнається; не зривають бо з тернини смокви, ані з ожини не збирають винограду. Добра людина з доброго скарбу серця свого виносить добре; лиха ж - з лихого (серця) лихе виносить, бо з переповненого серця говорять його уста
.


У духовному житті кожного християнина важливим є фундамент. Якщо він поставлений на Христові, на Божому Слові, на Службі Божій, особистій молитві та щоденному переживанні Божої присутності, то буде міцно стояти навіть і тоді, коли прийдуть випробування, біль, терпіння, непорозуміння.
Ми, віруючі, мали б «родити» добрі плоди, також і тоді, коли не все йде легко. Для того маємо черпати з Ісусової любові, його доброти, його милосердя. Це виявить, що знаходиться у нашому серці! З повноти серця говорять уста.
Бог наділяє наше серце «добрими плодами», які будемо потім роздавати всім навколо. Станьмо для багатьох підтримкою, оазою, де наберуть потрібну енергію. Бог нам всім бажає дарувати свій мир, правду та любов.

• Буду слідкувати сьогодні за моїми висловами, розмовами. Якими плодами вони є?

Господи, бажаю пережити Твою любов, щоб приносити світу добрий плід.

Немає коментарів: