27.10.2009

27 жовтня, вівторок – Лк 8,1-3
Преп. Параскеви Терновської, муч. Назарія та ін.

По тому Ісус проходив через міста та села, проповідуючи й звіщаючи Добру Новину про Царство Боже. З ним були дванадцять і деякі жінки, що були оздоровлені ним від злих духів і недуг: Марія, звана Магдалина, з якої вийшло сім бісів, Йоанна, жінка Хузи, Іродового урядовця, Сусанна та багато інших, що їм допомагали з своїх маєтків
.


Ці вірні та віддані Ісусові жінки служили Йому не тільки під час Його публічної діяльності, але бачимо їх також і під хрестом, де підтверджувалася їх вірність та любов. В часі Ісусового страждання та смерті здається, що ці жінки були відважніші та вірніші, ніж самі апостоли, за винятком Івана. Стояли під хрестом, чули Його остатні слова, які залишив цілому людству.
Бог насправді великий! Винагороджує кожну людську відданість та вірність багатьма ласками. Саме жінки бачать на свої очі ангелів та одна з них і Христа персонально!
Ці жінки є і для нас добрим прикладом та підтримкою, щоб ми під час нашого життя служили Богу безкорисливо, щоб щось за це очікували.
Бог має точно підготовану для нас форму винагороди, про це не сумніваймося! Тому шукаймо вже сьогодні можливість зробити комусь добро з такою любов’ю, як самому Ісусові!

Господи, поможи мені не лише почати, але й витривати в служінні Тобі і ближнім.

Немає коментарів: