22.02.2010

22 лютого, понеділок – Мт. 26,57-68
Віддання Стрітення; Муч. Никифора

Ті, що схопили Ісуса, повели його до первосвященика Каяфи, де зібралися книжники та старші. Петро ж ішов слідом за ним оподалік, аж до палацу первосвященика й, увійшовши до середини, сів із слугами, щоб побачити, чим воно скінчиться. Первосвященики та ввесь синедріон шукали ложного свідоцтва на Ісуса, щоб його вбити, і не знайшли, дарма, що було з'явилось багато ложних свідків. Нарешті прийшло двоє і кажуть: “Цей сказав: Я можу зруйнувати храм Божий і за три дні його відбудувати.” Тут підвівся первосвященик і сказав до нього: “Нічого не заперечуєш, що вони на тебе свідчать?” Але Ісус мовчав. Первосвященик каже до нього: “Заклинаю тебе живим Богом, щоб ти сказав нам, чи ти Христос, син Божий.” Тоді Ісус сказав до нього: “Ти мовив. Тільки ж кажу вам: Віднині ви побачите Чоловічого Сина, який сидітиме праворуч Всемогутнього й ітиме на небесних хмарах.” Тоді первосвященик роздер свою одежу і заявляє: “Він сказав богохульство! Нащо нам ще свідків? Оце ж ви щойно чули богохульство! Як вам здається?” Ті відповіли; “Він – винен смерти.” Тоді вони почали плювати йому в обличчя та бити кулаками; інші ж били його в обличчя і промовляли: “Проречи нам, Христе, хто тебе вдарив?”


Ненависть «починає діяти» - стає вчинком. Засудження, страждання! Ісус є там сам, відданий до рук неприятеля, який вирішив знищити Його і Його послання. Ненависть, вона як темнота в нашому житті. Скільки разів нас поглинає темнота, коли ми крокуємо далеко від Світла!
Ненависть породжена несправедливістю, власними інтересами...
…Але Ісус мовчав…Ісусе, Твоє мовчання, Твоя любов є яскравою. Твоє мовчання є відповіддю на ненависть. Просимо, відкрий наші очі, вуха, серце, очисти наші думки.
Ісусе, Ти не прийшов щоб судити, але щоб дарувати спасіння.

Просимо, Ісусе, дай свою невинність нашій боротьбі, щоб це було без насильства та ненависті. Дай свою невинність нашій любові та родинам. Дай свою невинність нашим поглядам.

1 коментар:

Анонім сказав...

я люблю Ваш сайт. Він мені дає силу, любов і деяку підтримку. Дякую щиро Вам!!!!