27.02.2010

27 лютого, субота – Мр.1,35-44
Заупок. Рівноап. Кирила, учит. слов ’ян; преп. Авксентія

Уранці ж, іще геть за ночі, вставши, вийшов і пішов на самоту й там молився. Та Симон і ті, що були з ним, поспішили за ним, знайшли його й кажуть до нього: "Усі тебе шукають." Він же відповів їм: "Ходімо деінде, у сусідні села, щоб і там проповідувати, бо я на те й прийшов." І він пішов і проповідував в їхніх синагогах по всій Галилеї, і виганяв бісів. І приходить до нього прокажений, благає його та, припавши на коліна, каже йому: "Якщо хочеш, то можеш мене очистити." І, змилосердившись, Ісус простягнув свою руку, доторкнувсь його і сказав до нього: "Хочу, будь чистий!" І вмить проказа зійшла з нього, і став він чистий. І, звернувшись до нього суворо, негайно відпустив його й мовив йому: "Гляди ж, нікому не кажи нічого, а йди та покажися священикові, ще й принеси за твоє очищення, що повелів був Мойсей, їм на свідоцтво." Та тільки но той вийшов, а вже й заходився велемовити та ширити усюди про те чутку, - тож: Ісус не міг одверто ввійти в місто, а перебував осторонь у місцях усамітнення. І приходили до нього звідусюди.

… І, змилосердившись, Ісус простягнув свою руку, доторкнувсь його …
Ісус оздоровив прокаженого, але поставив Йому дуже дивну «умову»: Нікому не повинен говорити про своє оздоровлення! І той, щасливий, що знову став здоровим, не виконав наказу Ісуса. Через це ситуація ускладнилася і Ісус вже не зміг зайти до міста…
Та тільки но той вийшов, а вже й заходився велемовити та ширити усюди про те чутку… Деколи і ми дивимось на себе аж на стільки, що «не бачимо» те, чого від нас хоче Бог! Робимо так, як нам подобається. Живемо так, як нам подобається. Не усвідомлюємо, що цією своєю поведінкою «ускладнюємо» Божі плани, які Бог має щодо нас. І коли переживаємо хвилини радості, та хотіли би про це оголосити на цілий світ, попробуймо зупинитися та роздумати над тим, чого насправді хоче Бог від нас у цій хвилині, та де нас хоче мати!!!

Буду вчитися слухати Бога, щоб почути те, що він від мене тепер хоче.

Немає коментарів: