01.03.2010

01 березня, понеділок – Мт 27,57-66
Мучч. Памфіла та Порфирія та ін.

Якже настав вечір, прийшов заможний чоловік з Ариматеї, на ім'я Йосиф, що й сам став учнем Ісуса; Він прийшов до Пилата і просив тіла Ісуса. Тоді Пилат звелів видати тіло. Йосиф узяв тіло, загорнув його в чисте полотно й поклав у своїй новій гробниці, що її висік у скелі. І, прикотивши до входу гробниці великий камінь, відійшов. А була там Марія Магдалина й інша Марія, що сиділи проти гробниці. На другий день, що після п'ятниці, зібралися первосвященики й фарисеї до Пилата й кажуть: “Ми пригадали собі, пане, що той обманник ще за життя був сказав: Я по трьох днях воскресну. Звели, отже, щоб гробниця була добре забезпечена аж по третій день, щоб часом не прийшли його учні та не вкрали його й не сказали людям: Він воскрес із мертвих! І буде ця остання омана гірша за першу.” Пилат каже до них: “Маєте сторожу, ідіть і забезпечте, як знаєте.” Вони пішли й забезпечили гробницю, запечатавши камінь, і поставили сторожу.


Один Йосиф Тебе оберігав, коли Ти був дитиною. Тепер інший Йосиф ніжно знімає Тебе з хреста. В його руках Ти є більш покірний, ніж дитина в руках мами. Камінь привалений, залишається тільки тиша. До повної порожнечі любові сходить Христос. Але як переможець.
Довірмо себе самих, цілу Церкву та ціле людство тій Матері, яка стояла під хрестом, та яка нас обнімає як своїх дітей.
Ісусе, Ти відрікся себе самого і став слугою аж до смерті, смерті на хресті. Навчи нас в дні страждання сказати: Отче до Твоїх рук віддаю свого духа. Хвала Тобі Ісусе, наш Боже, Ти перемінюєш хрести безнадії на хрести воскресіння.

Немає коментарів: