03.08.2009

03 серпня, понеділок – Мт 18,1-11
Прпп. Симеона й Івана; проп.Єзекиїла

1. Того часу підійшли до Ісуса учні й мовлять: «Хто найбільший у Небеснім Царстві?» 2. Ісус покликав дитину, поставив її серед них– 3. і каже: «Істинно кажу вам: Якщо ви не навернетеся і не станете, як діти, не ввійдете в Небесне Царство. 4. Хто, отже, стане малим, як ця дитина, той буде найбільший у Небеснім Царстві. 5. Хто приймає дитину в моє ім’я, той мене приймає. 6. А хто спокусить одного з тих малих, що вірують у мене, такому було б ліпше, якби млинове жорно повішено йому на шию, і він був утоплений у глибині моря. 7. Горе світові від спокус. Воно й треба, щоб прийшли спокуси, однак горе тій людині, через яку спокуси приходять! 8. Коли твоя рука або нога стає тобі причиною падіння, відітни її і кинь геть від себе: ліпше тобі ввійти в життя одноруким чи кульгавим, ніж з обома руками чи з обома ногами бути вкиненим у вогонь вічний. 9. І коли око твоє до гріха тебе призводить, вирви його й кинь геть від себе: ліпше тобі ввійти в життя однооким, ніж з обома очима бути вкиненим у вогняне пекло. 10. Глядіть, щоб ви ніким з оцих малих не гордували: кажу бо вам, що ангели їхні на небі повсякчас бачать обличчя мого Небесного Отця. 11. Бо Син Чоловічий прийшов спасти те, що загинуло.

…Якщо ви не навернетеся і не станете, як діти, не ввійдете в Небесне Царство…
Сьогодні, коли ми «охороняємося» стількома замками, може нам здаватися, що вже не потрібно залежати від Бога! Ми виросли, вміємо дуже добре рухатись… і для багатьох з нас Бог і ангели не мають сенсу! Навпаки! Спробуймо і сьогодні шукати Бога між нами і побачити, як нам помагає.
Хто, отже, стане малим, як ця дитина, той буде найбільший у Небеснім Царстві… Кожна дитина має в погляді чистоту, щирість і мир. Ми, дорослі, часто «забруднюємо» гріхом душу, слова, вчинки. Щоб бути щасливими, треба почати з очищення своєї душі. Якщо нас обтяжує гріх, треба рішуче крокувати до Бога щирим жалем і сповіддю, де нам Бог дає відпущення гріхів і правдивий мир.
кажу бо вам, що ангели їхні на небі повсякчас бачать обличчя мого Небесного Отця… Дивлячись на людину, маємо можливість ліпше її пізнати. Це правда, що в небі побачимо Бога лицем в лице. Але зустріти Його можемо вже й тепер в різних ситуаціях. Його можна побачити в красі природи, на молитві, при читанні Божого Слова та цілком особисто на Службі Божій…

Немає коментарів: