06.08.2009

06 серпня, четвер – Мт 20,17-28
Мучч. Бориса і Гліба; вмуч. Христини

17. Коли Ісус вирушав у Єрусалим, узяв осібно дванадцятьох і дорогою сказав їм: 18. «Отож ми вирушаємо в Єрусалим, і Син Чоловічий буде відданий первосвященикам і книжникам, і засудять його на смерть. 19. І віддадуть його поганам, щоб ті глумилися, катували та розіп’яли його; а третього дня воскресне».
20. Тоді підійшла до нього мати Заведеєвих синів зі своїми синами і вклонилась, щоб його про щось попросити. 21. Той же сказав їй: «Чого бажаєш?» Відповіла йому: «Скажи, щоб оці два сини мої сіли в твоєму Царстві – один праворуч, другий ліворуч тебе». 22. У відповідь Ісус мовив: «Не знаєте, про що просите. Чи спроможні ви пити чашу, яку я маю пити?» Сказали йому: «Спроможні». 23. Промовив до них: «Чашу мою питимете, але сісти праворуч мене чи ліворуч, – не моє це давати, лише – кому мій Отець приготував». 24. Почувши це, десятеро почали нарікати на двох братів. 25. Ісус же, закликавши їх, сказав: «Ви знаєте, що князі народів панують над ними, а вельможі гнітять їх. 26. Не так має бути між вами. Але як хтось хотів би у вас бути великий, нехай буде вам слуга. 27. І хто б хотів у вас бути перший, нехай стане вам за раба. 28. Так само Син Чоловічий прийшов не для того, щоб йому служили, але – послужити й дати життя своє на викуп за багатьох».


…Коли Ісус вирушав у Єрусалим він добре знав, що в цьому місті буде багато страждати, а з ним і апостоли. Хотів їх підготувати до цього, тому відкликав їх на самоту… Якщо читаємо Євангеліє уважно, напевно зауважимо, що Ісус бере учнів на самоту завжди тоді, коли хоче їм щось важливе сказати!!! Потребував бути з ними сам, не хотів, щоб їм щось заважало і розсіювало їхню увагу, щоб могли зосередитися на Його словах.
…узяв осібно дванадцятьох і дорогою сказав їм… Так само і з нами Ісус бажає щоденно зустрічатися на самоті, щоб могти нам об’являти і пропонувати свою волю!!! Від нас хоче, щоб ми «відірвалися» від нашого перевантаженого розпорядку дня і хоча хвилину в тиші читали Його Слово, пізнавали Його через Святе Письмо і здобули з Ним близькі і особисті відносини.
…і Син Чоловічий буде відданий первосвященикам і книжникам… Якщо будемо намагатися будувати відносини з Богом, то на багато щоденних ситуацій будемо дивитися Божими очима, навчимося не лише слухати Слово нашого Батька, але й здійснювати його в нашому житті.

Подумаю над Божим Словом, що Бог Ним каже мені.

Немає коментарів: