15.07.2009

15 липня, середа – Мт 13,31-36
ПОКЛАДЕННЯ РИЗИ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ У ВЛАХЕРНІ.

31. Іншу притчу він подав їм, кажучи: «Царство Небесне подібне до зерна гірчиці, що його взяв чоловік та й посіяв на своїм полі. 32. Воно, щоправда, найменше з усіх зерен; але як виросте, стає найбільшим з усієї городини, і навіть стає деревом, так що птаство небесне злітається і гніздиться на його гілках».
33. Ще іншу притчу повідав їм: «Царство Небесне схоже на закваску, що її бере жінка і кладе до трьох мірок муки, аж поки все не скисне». – 34. Все це говорив Ісус до людей у притчах, і без притч не говорив до них нічого, 35. щоб збулося сказане пророком:
«Уста мої відкрию в притчах, оповім тайни, сховані від початку світу».
36. Тоді він відіслав народ і прийшов додому. І підійшли до нього його учні та й кажуть: «Виясни нам притчу про кукіль, що на полі».

…«Царство Небесне подібне до зерна гірчиці
Мале зернятко гірчиці майже не видно в людській руці. Воно може легко пройти між пальцями та загубитися… Але якщо воно посаджене в землю, то помалу з нього виросте дерево, в якому можуть жити птахи.
…що його взяв чоловік та й посіяв на своїм полі… Ісус нам сьогодні вказує на те, що подібне чудо можемо пережити і в духовному житті. Якщо зернятко Божого слова не лише вислухаємо, а й залишимо в серці, будемо його поливати Божою благодаттю, підкріплювати Таїнствами, то воно з кожним днем буде зростати, аж доки з нього виросте «міцна рослина» Божого царства в нашому серці!
Сьогодні маю новий день, щоб сіяти! Хай нас не знеохочує, що результати не буде видно відразу… Ісусові не розходиться про велич, але про нашу внутрішню досконалість, бо Йому залежить на кожному з нас! Якщо дозволимо, щоб Боже життя в нас зростало, то будемо приносити врожай діл, й інші побачать, який великий та міцний є наш Бог!

Немає коментарів: