12.12.2008

12 грудня, п’ятниця – Лк 16,15-18; 17,1-4
Мчч. Парамона і Філумена

Сказав Господь юдеям, які до нього прийшли: Ви видаєте себе за праведних перед людьми, але Бог знає серця ваші; бо що в людей високе –Богові огидне.
Закон і пророки були до Івана;з того часу благовіститься Царство Боже, і кожен з трудом увіходить до нього. Легше, щоб небо і земля минулися, ніж щоб з закону одна риска пропала. Кожний, хто розводиться з власною жінкою і одружується з іншою, чинить перелюб; і той, хто одружується з розведеною, чинить перелюб.
Сказав Ісус до своїх учнів: Неможливо, щоб не приходили спокуси. Однак, горе тому, через кого вони приходять. Ліпше такому було б, коли б млинове жорно було прив’язане йому до шиї і він був кинутий у море, ніж щоб він спокусив одне з цих малих.
Уважайте на самих себе! Коли згрішить твій брат, докори йому, і як він покається, прости йому. Коли сім раз на день він згрішить проти тебе і сім раз вернеться до тебе та скаже: Каюсь – прости йому.

… Легше, щоб небо і земля минулися, ніж щоб з закону одна риска пропала…
Ми, люди, часто маємо тенденцію думати про себе так, ніби ми краще розуміємо деякі речі від Бога. А інколи навіть готові і самому Богу «наказати свій сценарій», бо той Божий нам здається важким та малозрозумілим. Тепер є найвигіднішій час приєднатися до тих, котрі зі всіх сил стараються виконувати волю Божу у своєму житті, охоче та з радістю.
Найкращим вчителем є сам Ісус Христос. Він вчить нас не тільки словом, але і життям: що маємо робити, як поводитися, що сказати і що не сказати, що прийняти і від чого відмовитися. Коли будемо крокувати за ним, нам ніколи не буде бракувати нічого потрібного.

Немає коментарів: