15.12.2008

15 грудня, понеділок – Лк 17,20-25
Прор. Авакума

В той час, як питали фарисеї Ісуса, коли прийде Царство Боже, він відповів їм: Царство Боже прийде непомітно; ані не скажуть: Ось воно тут – або: Он там – бо Царство Боже є між вами. Далі сказав він до учнів: Прийдуть дні, коли бажатимете побачити бодай один день Сина Чоловічого, та не побачите. Скажуть вам: Ось тут він – або: Он там. Не йдіть і не шукайте! Бо як блискавка блискає і освічує від краю і до краю неба, так буде свого дня Син Чоловічий. Та перше він мусить багато страждати, і його відкине рід цей.


Ми, люди, під назвою Боже Царство уявляємо щось, що нас тепер не стосується, що є далеким. Ісус нам сьогодні нагадує: «Боже Царство є поміж вами!!!» Кожен з нас має особистий досвід того, як важко є зберегти першість Бога, «Царювання Бога» у наших серцях. Щоденно нам до серця входить стільки осіб та речей... Кожен гріх виганяє Бога з нашого серця. Такі слабенькі є почуття до Небесного Батька!
Якщо будемо старатися щоденно кликати Його до свого серця, очищатись іспитом сумління та Тайною Покаяння, знаймо, що Він має міць, а тому переможе наші слабкості та недоліки, наші недобрі бажання та спокуси, що з’являються під впливом середовища.

Буду сьогодні часто питатися: Кого маю тепер у серці?

Господи, Ти мене знаєш, допоможи мені, щоб я був чутливий на голос совісті та не втратив Тебе ні на хвилину зі свого Серця.

Немає коментарів: