27.12.2008

27 грудня, субота – Лк 12,32-40
Мчч. Тирса, Левкія, Филимона, Аполлонія, Аріяна й Каленика

Сказав Господь: Не бійся, мале стадо, бо вашому Отцеві вподобалося дати вам Царство. Продайте ваше майно і дайте милостиню; зробіть собі гамани, що не старіються, невичерпаний скарб на небі, де злодій приступу не має, ні міль не точить. Бо де скарб ваш, там буде і серце ваше. Глядіть, щоб ваш стан був підперезаний, і свічники засвічені. І будьте, як люди, що чекають пана свого, коли він вернеться з весілля, щоб йому негайно відчинити, як прийде і застукає. Щасливі ті слуги, яких він, прийшовши, застане невсипущими! Істинно кажу вам: Він підпережеться, посадить їх за стіл і, приступивши, почне їм служити. І як прийде о другій або о третій сторожі, і так усе знайде, щасливі ті слуги. Збагніть це добре: коли б господар знав, о котрій годині прийде злодій, пильнував би і не дав би проламати стіни у своїм домі. І ви також будьте готові, бо не знаєте, о котрій годині Син Чоловічий прийде.<
/span>

Щоб ми могли зрозуміти Ісусові слова та ними жити, мусимо відповісти собі на важливі запитання: «Що шукаю у своєму житті? Що має для мене ціну? Хто є моїм скарбом? Чого найбільше прагну у моєму житті?»
Якщо думаємо тільки про відпочинок та байдикування, тоді нашим скарбом є лише задоволення. Коли ми всі свої зусилля приділяємо лише нагородам, титулам, похвалам – тоді почнемо їх любити та лише їх бажати. Якщо є для нас цінними гроші, якщо шукаємо чим більше майна – будемо любити лише його. Можливо, приділяємо забагато часу для їжі, аж так, що привикаємо до найвищого сорту. Говорять: «Скажи мені, що любиш, і я тобі скажу, хто в тебе є господарем!»
Ми чули слова Ісуса. Тут на землі нічого не є постійним. Все розпадається, нищиться. Якщо залишаємо щось надовго, це попсує і знищить моль, іржа або злодій. Чи думаємо деколи насправді про те, що смерть забере все матеріальне?!!! Лише те спасемо, що «приготуємо» тепер в небі у вигляді добрих діл, зроблених зі щирого серця!

Що є найважливішим у моєму житті?

Господи, допоможи мені бути мудрим, щоб я вибрав скарб, котрий ніщо не може знищити.


Немає коментарів: