1.12.2008

1. 12. Мучч. Платона і Романа

Лк 12, 13 - 15; 22-31
Відізвався до нього хтось із народу: «Скажи братові моєму, щоб поділився зо мною спадщиною.» Ісус промовив до нього: «Чоловіче, хто настановив мене суддею або подільником над вами?» Далі промовив до Них: «Глядіть і бережіться всякої зажерливості, бо не від надміру того, що хто має, залежить його життя.»

…«Скажи братові моєму, щоб поділився зо мною спадщиною.»
Ця частина з Євангелія скеровує нас до роздумів, до чого ми в цьому світі найбільше прив’язані? Чи думаємо більше про те, що нас робить «багатими» перед Богом, або перед людьми!?
Проаналізуймо сьогодні, чи з радістю та охоче ми вміємо ділитися всім, що є наше. Будьмо уважні та остерігаймося зажерливості.
Чи наповнюємо наші будинки, квартири, гаражі, холодильники, кладовки, навіть серця, майном, або прагнемо цінностей, через які ми отримаємо небо?
Справді, що би в цій хвилині саме мені сказав Ісус?
…«Безумний! Цієї ж ночі душу твою заберуть у тебе, а те, що ти зібрав, кому воно буде? Отак воно з тим, хто збирає для себе, замість щоб багатіти в Бога.» (Лк 12, 20 -21)
Досить неприємні слова! Глибоко стосуються наших планів і нагадують нам, що більше маємо «збирати багатство», яке є цінне перед Богом.

Ісусе, хочу бути багатим в Твоїх очах.

Немає коментарів: