07.12.2009

07 грудня, понеділок – Лк 17,20-25
Вмуч. Катерини, вмуч. Меркурія

Якже спитали його фарисеї, коли прийде Царство Боже, він відповів їм: “Царство Боже прийде непомітно;
ані не скажуть: Ось воно тут! - або: Он там! - бо Царство Боже є між вами.”
Далі сказав він до учнів: “Прийдуть дні, коли бажатимете побачити бодай один день Сина Чоловічого, та не побачите.
Скажуть вам: Ось він тут! - або: Он він там! - не йдіть і не шукайте!
Бо, як блискавка, що, блиснувши, світить з одного краю неба до другого, так буде свого дня Син Чоловічий.
А перше він мусить багато страждати й бути відкинутим цим родом.

… Якже спитали його фарисеї, коли прийде Царство Боже?
… Дуже актуальні проблеми і для теперішнього часу. Подібно як і фарисеї, і ми б хотіли знати з впевненістю: коли відчуємо і ми, персонально, Боже Царство? Будьмо впевненими, що іншої відповіді, ніж та, яку дав Ісус фарисеям, ми б не почули. ...Царство Боже прийде непомітно...Це правда, що його не можна побачити, але точно можна відчути! Ісус звертає увагу фарисеїв, а також і нашу, на Боже Царство в серці кожної людини! Воно є в нас і між нами тоді, коли живемо за Його волею, Його заповідями та будуємо правдиві відносини з Богом!
… ані не скажуть: Ось воно тут! - або: Он там! - бо Царство Боже є між вами”…Боже Царство найкраще можна відчути там, де люди зустрічаються на Службі Божій. Це є місце, де пригадуємо про Ісусову жертву та можемо пережити Його близькість, коли Його приймаємо в Євхаристії до свого серця… Як мало ми усвідомлюємо, що Господь Бог нам пропонується за їжу, хоче бути з нами, бажає нас підтримувати, допомагати нам. Бог знає, що наші особисті стосунки з Ним є дуже непостійні. Досить однієї можливості, спокуси і ми впадаємо в гріх.
Попросімо Ісуса, щоб своєю благодаттю зміцнив нашу волю, щоб ми перемогли свою схильність до злого…

Немає коментарів: