22.12.2009

22 грудня, вівторок – Лк 21,12-19
Непорочне Зачаття Пресв. Богородиці
Але перед усім цим на вас накладуть руки й переслідувати будуть, і волочитимуть по синагогах та по тюрмах, водитимуть перед царів і правителів з-за імені мого.
І це дасть вам нагоду свідчити.
Візьміть собі до серця, що вам не треба готуватися наперед, що маєте відповідати,
я бо дам вам слово й мудрість, якій ніхто з ваших противників не зможе протиставитись і перечити.
Вас видадуть батьки, брати, рідні й друзі, і декому з вас смерть заподіють.
Вас будуть ненавидіти всі за моє ім'я.
Але волосина з голови у вас не пропаде!
Вашим стражданням ви спасете душі свої
.


Зразу після того, як Ісус говорив про знищення Єрусалимського храму, говорить про небезпеку, яка загрожує храмові нашого тіла. Не говорить нічого нового. Переслідували Його, будуть переслідувати і його послідовників. Це переслідування буде як знамення, що Господь є близько. Коли це буде? Як це буде діятися?
Слабшу форму переслідування можемо переживати і в наших часах. Бо на Папу, Христову Церкву та віруючих щоденно приходить стільки нападів, що деколи аж дивуємося, як це можна витримати. Це можливо, але тільки з поміччю Божою!
Диявол змінив тактику і часто ми неготові захищатися від його дій, бо використовує все нові методи. Що каже тепер людям слово “чистота” у відносинах чоловіка і жінки, хлопців та дівчат? Наскільки серйозно ставимось до Божих заповідей?
Бог нам дає можливість змінити щось в собі, щоб ми поступово очищувалися від гріха, належали Йому та витривали біля Нього і в часі випробувань. І так змогли отримати вічне життя.


Господи, дай мені силу витримати в усіх випробуваннях життя, та залишитися біля Тебе за всіх обставин.

Немає коментарів: