10.12.2009

10 грудня, четвер – Лк 18,31-34
Вмуч. Якова Персіянина; Преп. Паладія

І взявши дванадцятьох, Ісус до них промовив: “Оце ми йдем в Єрусалим, і все написане пророками про Сина Чоловічого здійсниться. Він буде виданий поганам, і насміхатимуться з нього, і зневажатимуть його, і плюватимуть на нього, і, бичувавши, уб'ють його, та третього дня він воскресне.”. Вони ж нічого з того не зрозуміли; це слово було для них закрите, й вони не знали, про що він говорив.


Ісус розповідає своїм учням про те, що його чекає, як Він буде виданий до рук неприятеля… Що відбувалося в думці тих простих рибалок?
…Він буде виданий поганам, і насміхатимуться з нього, і зневажатимуть його, і плюватимуть на нього, і, бичувавши, уб'ють його… Те що говорив – було неприємним. Можливо, учні думали про якісь труднощі, але не хотіли в це повірити. Коли люди йшли за ними і вони були свідками чуд, оздоровлень, то це їм подобалось, але тепер Ісус говорить про смерть, страждання… Приємні речі ми сприймаємо радо , але коли приходять труднощі, раді були б втекти… Не робімо цього! Маймо завжди перед очима Христа! Якщо будемо готові Його прийняти, то Він нас перемінить і дасть нам силу прийняти та зрозуміти страждання і труднощі в нашому житті!!!

Господи Ісусе, веди мене по своїх дорогах, чи вони радісні чи дороги хреста!

Немає коментарів: