13.12.2009

13 грудня, неділя – Лк 13,10-17
Ап. Андрія Первозванного

Ісус навчав в одній з синагог у суботу. Була ж там одна жінка що її тримав дух у недузі вісімнадцять років: вона була скорчена й не могла ніяк випростатись. Побачивши її Ісус, покликав і промовив до неї: “Жінко, ти звільнена від твоєї недуги.”І поклав на неї руки й вона зараз же випросталась, і почала прославляти Бога. Тоді начальник синагоги, обурений, що Ісус оздоровив у суботу, озвався і мовив до народу: “Шість день є, коли маєте працювати; тоді, отже, приходьте й оздоровляйтесь, а не в день суботній. ”Господь у відповідь сказав до нього: “Лицеміри! Чи кожний з вас не відв'язує свого вола або осла від ясел і не веде його поїти? Цю ж жінку, дочку Авраама, що її сатана зв'язав ось вісімнадцять років, не треба було від цих узів звільнити в день суботній?”І як він говорив це, усі противники його засоромились, а ввесь народ радів усім славним вчинкам, які він зробив.

...Була ж там одна жінка що її тримав дух у недузі вісімнадцять років.
.
. . Така проблема із здоров’ям може бути і в наш час. Але сьогодні існують масажі, різні лікувальні процедури і мати горб, дивитися лише на землю… О ні, тільки не це! Це не для нас.
Але ми не задумуємося над тим, що такий діагноз дуже часто можна поставити нашій душі, вона є ...скорчена... гріхом. Багато з нас є вже настільки згорбленими, що не можуть підняти свої очі і бачать лише те, що на землі – земні речі та пропозиції світу. Бог нам дає час вилікуватися від тої «скорченості», підняти свій духовний зір до неба, в напрямку до Нього!
Коли вміємо хоча б на хвилину протягом дня «звернути» своє серце до неба і з короткою молитвою стати перед Господом, Він нас зможе вилікувати від зла, яке нас мучить та переслідує.
… вона зараз же випросталась, і почала прославляти Бога… Попробуймо і ми під час дня стати перед Христом, і тоді Він і нас «духовно випростає». І ми зможемо дивитися на події нашого життя іншим поглядом – поглядом правдивого християнина!
Дозвольмо, щоб нас Ісус вилікував!

Немає коментарів: