15.12.2009

15 грудня, Вівторок – Лк. 19,45-48
Прор. Авакума

Увійшовши в храм, Ісус заходився виганяти продавців,
кажучи до них: “Написано: Дім мій - дім молитви, а ви з нього зробили печеру розбишак.”
І він щодня навчав їх у храмі. Первосвященики ж і книжники, а й старшина народу, шукали його вбити,
та не знаходили, що б йому зробити, бо ввесь народ, слухаючи його, горнувся до нього.


Якщо подумаємо над Ісусовими словами, мусимо визнати, що Єрусалимський храм, не був єдиним храмом, з якого люди зробили ...печеру розбишак….
Кожен з нас є храмом Святого Духа. Часто настільки піддаємося біганині, подіям, що вони нас женуть вперед і наша душа залишається далекою від того, що від нас вимагає Бог. В такому стані приходимо часто і до храму, і тоді торг продовжується і в стінах церкви. Усвідоммо, що ми є думками на роботі, готуємося до екзамену, контролюємо гроші… наше серце є таким…. Тілом ми є в Церкві, на Службі, але наші думки літають на десятки метрів, навіть кілометрів від нас!
Як собі допомогти? Можливо, прийти в Церкву трошки швидше, та в тиші усвідомити, що за декілька хвилин буде відбуватися. Може допомогти і молитва про зосередження, в якій виявимо Богу бажання переживати з ним жертву Служби Божої. І якщо усвідомимо, що на Службі ми купуємо, готуємо обід, ... щиро віддаймо Богові все, що переживаємо.


Господи, тільки Ти перебувай в моєму серці!

Немає коментарів: