27.03.2009

27 березня, п’ятниця – Мр 15,33-47
Прп. Венедикта

А як настала шоста година, темрява наступила по всій землі аж до дев’ятої години. О дев’ятій же годині Ісус скрикнув голосом сильним: «Елої, Елої, лама савахтані?» – що означає у перекладі: «Боже мій, Боже мій! Чому єси покинув мене?» Деякі з тих, що там стояли, почувши те, казали: «Он, Іллю кличе!» Побіг один і, намочивши губку оцтом та настромивши на тростину, давав йому пити, кажучи: «Чекайте, побачимо, чи прийде Ілля зняти його!» А Ісус, голосом сильним скрикнувши, віддав духа. Тоді завіса в храмі роздерлася надвоє, зверху аж донизу. Бачивши ж сотник, що стояв проти нього, що так віддав духа, сказав: «Чоловік цей справді був Син Божий».
Були й жінки, що дивилися здалека. Між ними була Марія Магдалина, Марія, мати Якова Молодшого та Йосифа, і Саломія, що слідом за ним ходили і йому услугували, як був він у Галилеї, та й багато інших, що з ним були прийшли в Єрусалим.
Коли настав уже вечір, – тому що була це п’ятниця, тобто перед суботою,–Йосиф Ариматейський, поважний радник, що й сам очікував Божого Царства, прибув і, сміливо ввійшовши до Пилата, попросив тіло Ісуса. Пилат же здивувався, що вже вмер; і прикликавши сотника, спитав його, чи давно помер. Довідавшись від сотника, він видав Йосифові тіло; а Йосиф, купивши полотно, зняв його, обгорнув полотном і поклав його у гробі, що був висічений у скелі; потім прикотив камінь до входу гробу; Марія ж Магдалина й Марія, мати Йосифа, дивились, де його покладено.


Зустрічаємо добро і зло. Бог віддає на смерть власного сина, щоб нам людям показати як нас безмежно любить. Або думаємо, що для Ісуса би був проблем спастися від смерті? Ні! Він прийшов сповнити волю Отця, і якщо вона була важка, яка вимагала від Нього життя!
Ми можемо вільно вибрати, вирішити, в якої групи будемо стояти від сьогодні. Чи в групи зрадника Юди та фарисеїв, або біля тих, які люблять Ісуса та йдуть за ним за будь яких обставин, чи їм це є приємне, подобається або ні. Звернімось на Отця, який найліпше бачить до нашої душі, попросимо Його про силу крокувати Його дорогою. Його дорога є вузька і важка, але вона веде до неба.

Немає коментарів: