29.03.2009

29 березня, неділя – Мр 9,17-31
4-та неділя посту, гл.8
Мчч. Савина і Папи

І відказав йому один з народу: «Учителю, привів я до тебе сина мого, що має німого духа, і де тільки його вхопить, кидає його об землю так, що піниться, скрегоче зубами, дерев’яніє. Просив я учнів твоїх, щоб його вигнали, та не змогли». Він же у відповідь каже їм: «О роде невірний!Доки я буду з вами? Доки вас терпітиму? Приведіть но його до мене». І привели його до нього. Скоро дух угледів його, притьмом того затряс, і повалившись той на землю, запінившися, почав качатися. Спитав же його батька: «Скільки часу, як це йому сталося?» – «З дитинства», – відповів той. «І часто він кидає його у вогонь і в воду, щоб його погубити. Та якщо можеш, поможи нам, змилосердившись над ним». Ісус же каже йому: «Щодо того – якщо можеш– то все можливо тому, хто вірує». І вмить батько хлопчини викрикнув крізь сльози: «Вірю, поможи моєму невірству!» Ісус же, бачивши, що збігається народ, погрозив нечистому духові, кажучи: «Німий та глухий душе! Наказую тобі: Вийди з нього й не входь більше в нього». І, закричавши та сильно його стрясши, вийшов з нього. І наче змертвів той, тож многі казали: «Вмер він». Але Ісус, узявши його за руку, підвів його, і той устав.
Коли ж увійшов у дім, то учні його питали його насамоті: «Чому ми не могли його вигнати?» Він відповів їм: «Цей рід нічим не можна вигнати, тільки молитвою та постом».
Вийшовши звідти, проходили крізь Галилею, і він не хотів, щоб будь-хто знав. Навчав бо своїх учнів і казав їм: «Син Чоловічий буде виданий у руки людям, і вб’ють його, і, вбитий, по трьох днях, воскресне».


Ісус нам дає сьогодні «лекцію» правдивої віри в Бога! Часто кажемо: скільки є зла у світі, скільки неправильності діється навколо нас, не подобається нам грішне життя наших ближніх… Спробуймо сьогодні, під дією Євангелія, ці проблеми з великою щирістю «принести» до Ісуса! Можливо не будемо свідками оздоровлення тіла, але точно поможемо нашим душам! Коли Ісус бачить наше старання, яке знайшов в батька з Євангелія, то дає достатньо оздоровлень для наших душ і тіла. Але для цього потрібно, щоб і в нас було хоч трошки правдивої віри в Нього.
Для Ісуса нічого не є неможливим! Якщо які-небудь гріхи «закоренились» в нашому серці або в серці наших ближніх, то Ісус нам допоможе знищити їх, якщо ми цього хочемо!

Господи, підкріплюй мою віру, хочу Тобі повністю довіряти!

Немає коментарів: